Stockholms Stadsmission

Stockholms Stadsmission är en idéburen organisation som arbetar för att skapa ett mänskligare samhälle för alla. Detta gör vi genom att arbeta med social omsorg, vård, utbildning och arbetsintegration. Något som vi gjort ända sedan 1853 då vi bildades för att hjälpa dem som hade det sämst i samhället. Vi är fristående från stat, kommun och kyrka. Tillsammans med cirka 350 medarbetare engageras ca 400 personer som volontärer.

Beskrivning

Vi söker nu kvalitetskontroller som kan ansvara för det systematiska kvalitetsarbetet

 

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder en dynamisk, utvecklingsinriktad, värderingsstyrd och engagerad arbetsplats. Detta är en tjänst för dig som vill arbeta verksamhetsnära såväl med operativa som utvecklingsinriktade frågor. I Stadsmissionens hela bredd av verksamheter. Vi har ett utvecklat kvalitetsledningssystem enligt SIQ, men stärker nu det processorienterade arbetssättet och utvecklar verktyg för att mäta effekt. Under 2018 vill vi nå nivå 4 enligt SIQ.

Arbetsuppgifter

Som kvalitetskontroller är din huvuduppgift att ansvara för att utveckla stadsmissionens kvalitetsledningssystem och operativt utöva internkontroll vid kvartalsuppföljningar av verksamheterna. Du utvecklar stödverktyg för resultatbaserad styrning till organisationens 40 chefer, så att de kan implementera ett systematiskt arbetssätt. Du ansvarar för IT-baserade system som enkät- och processkartläggningsverktyg. Du håller i den årliga planerings- och uppföljningscykeln och utformar dokumentmallar för detta. Du ansvarar för att sammanställa en årlig kvalitets/effektrapport. I din roll kommer du att återkommande rapportera i ledning och styrelse.

Du samarbetar med övriga stödfunktioner inom huvudkontoret när det gäller att implementera systematik i stödprocessernas arbetssätt. Du kommer även att samarbeta nära ekonomicontroller och projektledare för effektmätning och delvis med skolstiftelsens kvalitets- och utvecklingsansvariga.

Kvalifikationer

Vi söker dig med minst 3 års erfarenhet att arbeta med systematiskt kvalitetsledningsarbete.

Du har:

 • Adekvat akademisk utbildning, gärna med erfarenhet från ideell, privat eller offentlig sektor för vård och omsorg.
 • Pedagogiskt förhållningssätt när det gäller att stötta chefer och lära ut det systematiska arbetssättet.
 • Erfarenhet av att leda workshops och arbeta med processkartläggningar.
 • Stor vana i att arbeta i exel och att utforma mallar för t.ex. verksamhetsplaner och verksamhetsuppföljning.
 • Förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift är god och vana att skriva rapporter med analys av resultat och kvalitet i verksamheter.
 • God insyn i de IT-baserade stödsystem som finns på marknaden.

Som person är du:

 • Engagerad för systematik och kan entusiasmera medarbetare och skapa förståelse för kvalitetssystemets uppbyggnad.
 • Trygg och stabil och arbetar både långsiktigt med förmåga att ställa om till snabba insatser när det krävs.
 • Lätt att samarbeta med och kan kommunicera väl med andra människor.
 • Lyhörd för andras perspektiv och synpunkter samtidigt som du är tydlig i din kommunikation.
 • Ansvarstagande, analytisk och trivs med att arbeta självständigt och fatta egna beslut.
 • Intresserad av att bygga och arbeta för förbättringar i en föränderlig och dynamisk organisation och har en förmåga att göra korrekta avvägningar och prioriteringar beroende på situation.

Hos oss får du:

 • Sätta prägel på kvalitetskontroller arbetet som ännu inte fullt ut etablerats.
 • Arbeta självständigt inom ditt ansvarsområde
 • Arbeta i en värderingsstyrd, dynamisk, ideell organisation som har höga ambitioner avseende kvalitet och processledning utifrån deltagarnas perspektiv.

Villkor

Vi ser fram emot att få din ansökan senast den 21 januari. Intervjuer kommer ske vartefter ansökningar inkommer. Tjänsten är placerad vid huvudkontoret på Årstaängsvägen 21 C i Liljeholmen. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2017/136
Publicerat 2017-12-06
Sista ansökningsdag 2018-01-21

Tillbaka till lediga jobb